Contribution

Τα οικονομικά κίνητρα ως εργαλείο πολιτικής – Η περίπτωση των εμβολίων

Η ιδέα γύρω από την παροχή της προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ σε νέους 18 – 25 που εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν βασίζεται στο γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί να πείσει δύσπιστα άτομα υπέρ της κατανάλωσης ενός θεμιτού αγαθού από το οποίο επωφελούνται και τα ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

illustration: Loukia Kattis, Moneyreview.gr

Ήρθαν τα κινεζικά εμβόλια και μετά η… έξαρση κρουσμάτων

Η Μογγολία υποσχέθηκε ένα «καλοκαίρι χωρίς COVID». Το Μπαχρέιν είπε ότι θα έχουμε «επιστροφή στην κανονική ζωή». Οι Σεϋχέλλες έθεσαν ως στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας τους. Και οι τρείς εναπέθεσαν την πίστη τους, τουλάχιστον εν μέρει, σε εύκολα-προσβάσιμα Κινεζικά-κατασκευασμένα εμβόλια, τα οποία τους επέτρεψαν να θέσουν σε λειτουργία φιλόδοξα προγράμματα εμβολιασμού. Αντί να ελευθερωθούν τον ιό και οι τρεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των λοιμώξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

Khasar Sandag for the New York Times

Πέρασε η «μόδα» των λαϊκιστών στην Ευρώπη

Το δεξιό κύμα λαϊκισμού που εμφανίστηκε στην ανατολική Ευρώπη, συνέπεια της αναπάντεχης εκλογής του Ντόναλντ Τράμπ το 2016, δεν έχει κοπάσει ως αποτέλεσμα της εκλογικής του ήττας τον Νοέμβριο. Αντιθέτως, έχει συναντησει ένα σημαντικό εμπόδιο: το γεγονός ότι οι εκπρόσωποί του πλέον δεν είναι πολύ δημοφιλείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

Ure Makovec/AFP via Getty Images

Θεατρινισμοί ή πραγματική απειλή; Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας γιορτάζει την επέτειο των 100 ετών ζωής εντείνονται οι συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των επανεμφανιζόμενων απολυταρχικών αξιών στην καρδιά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα, αυτό συνεπάγεται μια στιγμή απόλαυσης της λατρείας των μαζών και όχι την έναρξη συζήτησης για ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

Reuters

Μια… ηλεκτρονική γάτα σαγηνεύει τα πλήθη στην Ιαπωνία

Η Ριγιόκο Κικούτσι επέστρεφε σπίτι της από μια κινηματογραφική αίθουσα στο Τόκιο, όταν είδε μια γάτα στο μέγεθος ενός ιστιοφόρου να εκτείνεται ψηλά πάνω από το πεζοδρόμιο, γλείφοντας ντροπαλά τα πόδια της. 

«Ο τρόπος με τον οποίο νιαούριζε ήταν πολύ χαριτωμένος!», είπε. 

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

NYT

Τα μυστικά του μεγαλύτερου υπόγειου φαραγγιού της Ευρώπης

Τα σπήλαια του Σκόκγιαν στη Σλοβενία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μαγευτικά δίκτυα σπηλαίων ανά τον κόσμο. Μέλος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1986, τα σπήλαια αποτελούνται από υπόγειες σπηλιές, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν το μέγεθος των 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

www.facebook.com/ParkSkocjanskejameSlovenija/

Γιατί δεν πέθανε η Microsoft;

Για μια δεκαετία περίπου, η Microsoft απέτυχε σε τόσο πολλές τεχνολογικές τάσεις, με αποτέλεσμα να καταστεί εταιρεία – ουραγός. Όμως, επέζησε παρά τα επικά της λάθη. Σήμερα, είναι και πάλι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τεχνολογικού κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο Money Review της Καθημερινής…

AP
(Visited 126 times, 1 visits today)
Last modified: July 25, 2021

Comments are closed.